Hari ni office kita ni sunyi jer..ramai staff yang cuti..esok kan deepavali..bila cuti ni macam-macam plan nak buat..tapi last minute mesti tak jadi pulak plan tu semua..sebabnya.........
Bukan selalu dapat cuti kan..time ni la tiba2 rasa rumah tu memangil2 untuk dikemaskan,dicuci,dimop..macam2 la..pastu sambung masak lak klu rajin la..then badan pon da penat..tak larat nak kuar da..pehabisannya..tdo je la kat umah..tengok2 cuti pon da bis..hihi
so esok klu nak buat express breakfast kan kan..lagi2 ada balance sardin yang memang sayang sangat nak dibazirkan tu..boleh la cuba resepi ni..
Bahan-bahan
Ikan sardin ~ dilenyek halus
1/2 biji bawang besar ~ mayangkan
2 biji bawang putih ~ mayangkan
4 biji cili padi ~ dititik
1 paket perencah nasi goreng adabi ~ ni memang express punya
3 cawan nasi
garam secukup rasa
Cara-cara
Tumis bawang besar+putih+cili padi
Masukkan perencah nasi goreng adabi
Masukkan sardin dan garam secukup rasa
Finally masukkan nasi.kacau sehingga masak.Hidangkan
Angah : Nak berkhasiat tu campur la sayur2an ckit ya puan-puan dan klu tak nak gunakan perencah tu boleh tumis je dengan cili padi@ kering k.
Kepada semua kawan-kawan yang beragama hindu happy deepavali especially my officemate and pembaca blog ni...enjoyyyyy...
No comments:
Post a Comment