11/02/2012

Bawal emas stim/kukus

Salam semua


jom layan resepi ikan bawal emas stim/kukus :-

bahan2nya

1 ekor ikan bawal emas
Bawang besar~separuh (di mayang halus)
2 biji bawang putih (mayang halus)
Carot~potong memanjang
Halia~potong halus
1 batang cili merah (mayang)
1 biji tomato~potong dadu
1 biji limau kasturi
Daun bawang dan sup
Sos tiram secukup rasa
garam gula secukup rasa
Air secukupnya

Cara-caranya :-

Masukkan bawang besar,bawang putih,halia,carot dan cili merah ke dalam air.Biar seketika sehingga air mendidih.Bila dah mendidih masukkan ikan bawal.Perasakan dengan sos tiram,garam gula dan jus limau kasturi secukupnya.Kukus sehingga masak dan hiasankan dengan daun bawang dan sup



Angah~Berakhir la resepi bawal emas ni..hihi tunggu tahun baru cina tahun depan pulak baru jumpa semula dengan ikan ni..memang dah jatuh cinta dengan ikan bawal ni..sangat sedap dan manis isinya..sebenarnya saya tak pernah makan atau order masakan stim/kukus ni..ini adalah yang pertama tu pun berkira-kira nak cuba ke tidak..finally cuba juga dan rasanya stim ni memang sedap..next time boleh cuba lagi..adios ^____^

 P/S: Sape-sape yang nak Order AuraWhite Collagen boleh call/sms 012-2869 683..Banyak free gift menanti anda!!jangan lupa call..tq

No comments:

Post a Comment

Post a Comment