18/04/2013

Pengalaman/testimoni menggunakan AuraWhite Beauty Collagen

Assalamualaikum semua

Sebelum ni aku ada janji kan nak kongsi pengalaman sendiri selepas menggunakan AuraWhite
basicly aku dah guna aura white untuk 2 minggu
so aku akan kongsi 2 peringkat
peringkat pertama selepas 1 minggu dan selepas 2 minggu
kalau rajin nanti aku akan update lagi kesan selepas 1 bulan 

before tu aku nak bagitau dulu masalah yang aku hadapi
amboi formal gila ayat kan..harus la ni kan testimoni diri sendiri uollss
dulu aku biasa-biasa saja..
Tak terlalu putih dan tak terlalu gelap..kulit aku pun bukanlah jenis yang berjerawat or bermasalah
tapi bukan la jugak yang halus bak pauh dilayang..hahha..betul idok ayat tu..lantak la..
aku mula hadapi masalah kulit ni selepas aku cuba untuk hamil
aku rasa banyak sangat perubahan hormon dan sebab banyak sangat ubat dah bercampur
maka semua procedur tu memberi kesan kat body aku sendiri
aku mula alami masalah rambut gugur yang teruk
muka aku mula tumbuh jeragat halus-halus dan banyak
before ni kalau ada pun kat pipi saja tu pun 2 3 jerawat saja
tapi sekarang the whole muka aku ada jeragat..dahi,pipi,bawah dagu
malah masa aku balik kampung dulu mak mertua aku pun tegur kata aku makin gelap
aku memang jenis kulit kering dan kusam
sebabnya???? aku memang tak minum air masak..hahaha
kelakar kan
tapi aku kadang2 memang lupa yang aku tak minum air pun..paling banyak aku minum air pun 2 gelas je kot..tu pun separuh-separuh.sebab tu kulit aku memang azali kering
korang kalau hadapi kulit kering memang akan nampak kusam saja
aku pulak bukanlah jenis suka ambil supplement ke apa ke??
tapi taktau camne aku terbaca pasal aurawhite ni dan inilah collagen pertama yang aku minum

so jom tengok perubahan yang aku alami untuk 2 minggu pertama

 minggu pertama

Secara jujurnya memang tak banyak perubahan yang aku alami
walaupun perubahan boleh berlaku dalam 7 hari pertama
sebenarnya bergantung pada body dan masalah yang kita hadapi
memang 7 hari pertama dah boleh nampak kesan
tapi jangan lah kita expect dari gelap terus kita akan putih melepak
dari jerawat yang penuh satu muka kita terus hilang jerawat dalam 7 hari
sebabnya masalah tu memang dah sebati dalam diri kita untuk jangka masa yang lama
jadi kita kena bagi masa untuk pemulihan tu berlaku
sebab tu kita cadangkan pengguna aurawhite untuk ambil secara berterusan untuk kesan yang lebih optimum

membebel panjang pulak kan..haha tu la excited sangat nak bercerita 
tu yang jadi malalut semua tu..hihi..okey kesan minggu pertama yang aku alami:-

-jeragat aku dah rasa kering.memang tak hilang banyak..tapi aku rasa macam dah kering bila sentuh.biasa macam rasa basah2
-rambut still gugur lagi tapi sikit saja ya rasa berkurangan gugurnya
-liang pori kat hidung aku ni dah tertutup..yang ni memang aku rasa kesannya ^___^
-aku rasa warna kulit aku makin sekata.kulit tangan aku nampak cerah sedikit
-kulit muka aku dah tak kering sangat..sebabnya aku motivasikan diri aku untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari selepas minum aurawhite
-yang paling berkesan adalah aurawhite nie memang memberi energy.aku kalau before ni asyik la mengantuk saja..tapi sekarang nie tak lagi ^___^

okey tu saja untuk minggu pertama..walaupun tak banyak tapi tetap ada kesannya kan

Selepas 2 minggu

Selepas 2 minggu aku memang dah rasa perubahannya
antara perubahan/kesan selepas mengambil aurawhite:-

-Tenaga memang optimum..selepas seminggu ambil aurawhite aku puasa.walaupun puasa aku memang rasa bertenaga..tak rasa letih or penat..aku pun tak rasa lapar.
-Jeragat aku makin berkurang..hampir 60%..aku harap minggu depan hilang terus..hamboi kan kan
-kulit makin bermaya dah..hahha bermaya tu cne??coz before ni kusam saja kan..so sekarang dah nampak perubahannya..jadi advice aku banyakkan minum air masak..PASTIKAN!!!
-Rambut memang aku dah rasa kurang gugur..harap akan nampak lebih ketara seminggu 2 lagi
-yang ni memang ketara okey..before ni setiap kali berus gigi mesti berdarah..tapi sekarang memang tidak lagi..aku memang tak percaya TAPI itulah kesannya ^___^
-tumit kaki aku memang merekah..so dah kurang sikit rekahannya
-Warna kulit memang makin nampak sekata dan nampak sedikit pencerahan
 -Liang pori aku yang terbuka before ni makin nampak kesannya..terutama kat hidung nie..salah satu kesan aurawhite pun memang mengetatkan liang pori..memang terasa kesannya!!

Aku harap korang yang diluar sana tu tak ragu-ragu nak mengunakan Aurawhite
memang korang akan rasa perubahannya dan korang pasti puas hati dengan kesannya

so sesiapa yang berminat nak beli AuraWhite

boleh Call/sms sekarang di 012-286 9683

Dengan setiap Pembelian Aurawhite RM 150 anda akan dapat:

Promosi Only Rm 120!!

+Free Shaker
+Free 3D Diamond mask (new Packaging)
+Free 2 sheseido black mask
+Free 2 crystal collagen eye mask

COD area Puchong,Putrajaya,Bangi,Balakong
Penghantaran percuma ke seluruh malaysia~Pos Laju
email:baieangah@gmail.com
FB : BNH House


p/s: nanti aku ambil gambar okey..tengah berusaha nak beli phone nie.almaklum ler sekarang pakai tepon cap ayam je..nak transfer gambar pun tak lepas..

25 comments:

  1. nk tnya..sy dh guna aw ni dua mggu..ok la..tp mcm naik jerawat halus..adkn sbb pncuci muka ?? sy kena stop dlu ke guna pncuci muka tu ?? sy guna pncuci muka rice milk soap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good sharing, Blackmores Collagen 10,000mg which is enhanced with Grape Seed Extract and Vitamin E for complete skin rejuvenation in just six to 12 weeks. If your collagen breakdown in your skin is much faster and at a higher rate than what your body is manufacturing and the amount you are taking via collagen drinks/ supplements, you may need a longer time to see the benefits of collagen. For detail visit:
      http://kidbuxblog.com/blackmores-introduces-collagen-10000mg-to-fight-the-effects-of-stress-and-maturing-hormones/

      Delete
  2. Sy pun guna AW dan sf beauty tp alhmdllah kulit ok n lain sgt cume tang jerawat tu je lembap nk hilang..tp y pasti sy akn tggu 2 bulan and akan buat entry about it

    ReplyDelete
  3. kymmyheaven~sy cadangkan aw minum dulu dalam satu bulan..kalau still tumbuh jerawat dengan jayanya..aw stop dulu salah satu..samaada aurawhite atau pun pencuci muka rice milk soap tu..dalam 1-2 minggu aw tengok punca jerawat tu dari mane ya ^__^

    ReplyDelete
  4. yoon B~thanks for the comment..ya kadang2 bergantung pada body kita juga..ada kesan yang cepat dan lambat..tapi untuk dapatkan kesan yang optimun..kena maintain minum..In sha allah akan nampak perubahannya..^___^

    ReplyDelete
  5. Sy pn br je guna aurawhite..mm..dah 5 hr dah.memng mslh rmbut gugur sy dh jauh kurng ni.dlm 50-60%..hehe..kadang2 sy siap test p tarik2 g rmbut ni,nak tgk stll byk gugur g ke tak.

    ReplyDelete
  6. sya dah minum aurawhite bru 4 hari..lpas tu badan dan tulang terasa lenguh dan sakit..bole bg pjelasan tak kenapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. Saya pengguna AW juga, penah mengalami mcm ni mula2 minum AW... setiap hari di amalkan, Alhamdulillah AW dah biasa dlm badan.. Semua tu hilang..

      Delete
  7. Saya dh minum aurawhite ni tp xde kesan da,sdgkn stiap ari saya minum lebih 5liter stiap ari.skrg dh stop dh.kcewa sbb xbkesan pn kat saya.myb xsesuai..kulit msg2

    ReplyDelete
  8. sy nak tanya sikit lepas sy makan aurawhite dlam 1bulan nie perut & pungung sy dah besarm kenapa boleh jadi macam tu. lagipun sy minum air putih 3-4liter. sehari..dan tak minum air gas, teh ataupun kopi...

    ReplyDelete
  9. hai...sekarang dah bulan sept. bole update tak ttg aw nih? baru2 nak try tp survey dulu hehe

    ReplyDelete
  10. mielahismail9/29/2013 9:16 am

    hai...sy guna AW dah masuk 2 tin. jeragat makin pudar, kulit mosturise. tp yg tak best payudara tambah besar. bra yg biasa sy guna rasa ketat pulak. ish ish. anyway sy akan teruskan kerana ada 5x stemcell. maklumlah usia dah nak 1/2 abad. hehehe

    ReplyDelete
  11. Salam...sy dh gna AW dh seminggu tp knp kulit muka sy mcm mengelupas...adkh prodk AW X sesuai dgn sy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya orang indonesia mau memberi tahu bahwa produk aura white tidak akan membuat masalah terhadap kulit karena semua bajab yang terkandung alami...terus korang yg mengalami masalah setelah minum AW karena produk yg korang konsumsi palsu...saya baca dari blog lain mengatakan seperti itu

      Delete
    2. *bahan...bukan bajab

      Delete
  12. umur brapa ya yang sesuai guna?

    ReplyDelete
  13. Haii !!
    Nk tnya la ...
    1.sy da mnum aw ne xda ksn pn .. mkin mka btmbh jrwt n mka mkin gelap ad la ?? Knpa ya??
    2.ble x ..x mnum air msk tpi air mineral ??
    3. Ble ka sy trus gna 3scoop@ 4scoop utk pgi n mlm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plizz reply my comment scepat ny !! I'm waiting now

      Delete
  14. I GUNA AURAWHITE 900 000MG BEST SSANGT MEH LA GUNA UTK MOITURE, PARUT N MCM2 LAGI LA X DIRAGUI KLU GUNA BAIK PUNYA BARANG ...I BELI NGN KWN MURAH KOT SKLI NGN POSTAGE RM110 JER ..CEPAT DAN SENANG X YAH NK G KEDAI .. JAP KLU SSAPA NK I BG NO DYE WS JER TNYE 01152897268 jenama KCOLLY PON terbaikk JUGAK.. KWN GUNA REVIEW BAIK JUGAK ..BUKAN APE SBB EXITED HARGA BOTH SAME ..PROMOSI KTENYE..HEHE

    ReplyDelete
  15. Sy pon ad try yg akk sy pnya... dy x dpt hbskn sbb prgnant... so,, sy smpat consume dlm 2 mnggu... mmg terbaik lah... kulit sy yg kuning langsat ni btambah cerah... krim sy pkai garnier...part muka tu parut mmg cpt hlg... lpas hbis sy bli dh sbb xda duit... maklom lerr still student.. mano den mmpu bli brang mahai2 ni...hoho...

    ReplyDelete
  16. Saya br beli aura white
    Harap2 dapat kesan yang baik 😊😊

    ReplyDelete
  17. ***PROMOSI !!!***

    AURAWHITE BEAUTY COLLAGEN = RM120
    AURAWHITE CHOCOLATE = RM120
    AURAWHITE STEMCELL = RM170
    AURAMEN TURBO = RM150

    HARGA TERMASUK POS SEMENANJUNG MALAYSIA

    BERMINAT SILA WHATSAPP 01119328599 (WAN)

    ReplyDelete
  18. Sakit hati tengok AW... AW mmng btul mngecewakan... apa2 yg diktakan diats adlh bohong2 belaka!

    ReplyDelete